Klopsiki z kurczaka z karczochami i marchewką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klopsików z kurczaka z karczochami i marchewką. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 848 kalorii, 83g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Na 5,01 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz karczoch serca, mleko, zmielony kurczak, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki z kurczaka-feta z jogurtem szczypiorkowym i marchewką, Marchew, Karczochy Serca I Szpinak, oraz Karczochy duszone z ziemniakami, marchewką i porami (Anginares Politi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić kawałki ziemniaków w rondlu, przykryć je całkowicie wodą, dodać dużą szczyptę soli i ustawić patelnię na średnim ogniu. Gotować ziemniaki do miękkości, o 14 protokół.
Odcedzić i zwrócić kawałki do gorącego pustego rondla, w którym były gotowane. Obniżyć ciepło do średnio-niskiego i wysuszyć ziemniaki nieco, uważając, aby ich nie przypalić.
Zdjąć z ognia i ostudzić nieco.Przełóż kawałki ziemniaków przez ricer do dużej miski.
Dodaj zmielonego kurczaka, tymianek, 1 żółtko, ser, mleko i sól; zmiksuj rękami ,aż dobrze się połączysz (nie mieszaj). Mieszanina powinna być nieco mokra i lepka. Co może nieco utrudnić pracę z nimi, ale sprawia, że znacznie lepsza Tekstura, gdy cooked.In duża Patelnia żeliwna lub nieprzywierająca, rozgrzać ¼ szklanki oleju na średnim ogniu. Użyj łyżki do lodów o średnicy 1 ½ cala, aby uformować kulki, upuszczając je bezpośrednio do gorącej patelni. Smażyć klopsiki w partiach po 6 lub 8, często obracając, aż będą dobrze zarumienione i prawie ugotowane, około 4 minut na partię.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju między partiami.
Przełożyć na ręczniki papierowe łyżką szczelinową.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużej patelni o wysokiej jednostronnej lub ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodać rozmrożone karczochy, marchew i szalotkę; gotować, często mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj wermut do deglaze patelni i niech zmniejszyć niektóre.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i gotować przez 10 minut. Ostrożnie dodać klopsiki i kontynuować gotowanie, delikatnie obracając klopsiki w połowie, aż warzywa będą miękkie i klopsiki są gotowane przez, około 10 minutes.In małą miskę, wymieszać sok z cytryny, Pozostałe żółtko i śmietanę; delikatnie wymieszać do garnka z klopsikami. Powrót bulion na wolnym ogniu i gotować przez 3 protokół.
Posypać natką pietruszki.