Klops Crostini
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc spróbuj klopsika Crostini. Ten hor d ' oeuvre ma 498 kalorii, 29g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 2,28 USD za porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś liście oregano, czosnek, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 39%, to danie nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak Parmezan Klops Crostini, Klopsik z indyka i zupa jarzynowa z serowym Crostini, oraz Crostini di fegatini (toskańska wątróbka drobiowa Crostini).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i wyłóż blachę papierem do pieczenia
Przygotuj masło ziołowe, łącząc wszystkie składniki w małej misce.. (Masło ziołowe będzie dobrze zapakowane, szczelnie zapakowane, w lodówce przez tydzień lub w zamrażarce do miesiąca.)
Pokrój bagietkę na stronniczość o grubości około 1/2 cala.
Rozłóż masło ziołowe po obu stronach plasterków bagietki i ułóż w 1 warstwie na przygotowanej blasze. Opiekaj w piekarniku na złoty kolor i chrupiący z obu stron, przewracając w połowie, około 15 minut.
Przykryj każde crostini 1 łyżką sosu do makaronu. Posyp każdy plasterkiem mozzarelli i klopsikiem. Zakończ kolejną łyżką sosu do makaronu.
Piec w piekarniku, aż klopsiki się rozgrzeją, a ser się rozpuści, około 15 minut. Na wierzch posyp parmezanem i podawaj na gorąco.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Crostini naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym, Chianti i Verdicchio. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, Jest Ferrari Perle. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Ferrari Perle
Słomkowo-żółty z lekkim złotym połyskiem. Intensywny i szczególnie wyrafinowany z zapachami migdałów, jabłek, lekką przyprawą i nutą skórki chleba. Suche, czyste i eleganckie z trwałą gładkością. Nuty dojrzałych jabłek, przyjemnej drożdżówki i słodkich migdałów.