Klasyczny Włoski Sernik
Przepis klasyczny włoski sernik jest gotowy w około 1 godzinę i 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 91 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, śmietanę do bicia, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Klasyczny Włoski Sub, Klasyczne Włoskie Tiramisu, oraz Klasyczny Włoski Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°, jeśli używasz srebrnej 9-calowej patelni springform (lub do325, jeśli używasz ciemnej nonstick 9-calowej patelni springform).
Okruchy wymieszać, masło i 2 łyżki. cukier. Naciśnij mocno na dno patelni.
W międzyczasie, beat ricotta ser, 1-1 / 4 szklanki cukru i mąki w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać śmietanę, wanilię i skórkę; dobrze wymieszać.
Dodać jajka, po jednym na raz, mieszając tylko do wymieszania po każdym dodaniu.
Piec 1 godzinę i 20 minut lub do środka jest prawie ustawiony. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc. Resztki sernika przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.