Klasyczny Stek Chipotle
Klasyczny stek Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 1 i kosztuje 12,55 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1417 kalorii, 96g białka, oraz 80 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, cebula, pomidor, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole, Klasyczny Tatar, oraz Klasyczny Stek Kabobs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem steku.
Wlać 1/4 szklanki mieszanki sosu stek nad stek w płytkim naczyniu; włączyć stek płaszcz z obu stron. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania.
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Wyjąć stek z marynaty; wyrzucić marynatę.
Stek z grilla, od 17 do 20 min. lub do średniej doneness, obracając od czasu do czasu i szczotkowanie z pozostałą mieszaniną sosu stek.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.