Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku

Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku
Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 241 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną kolendrę, czosnek, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Wiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Grillowane żeberka wołowe z dymiącym słodkim sosem Barbecue, oraz Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć czosnek, sól, brązowy cukier, wędzona papryka, chile proszek, czarny pieprz, szałwia, tymianek, sucha musztarda, kminek, kolendra, imbir, i pieprz cayenne, Jeśli za pomocą. Obficie pokryć żebra masą, a następnie owinąć każdą płytę podwójną warstwą folii i pozostawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin. DO przodu: aby uzyskać maksymalny smak, umieść żeberka, powlekane w rub, w lodówce i schłodzić co najmniej 12 godzin i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
TymianekTymianek
żeberkażeberka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z folią. Jeśli masz płaski metalowy stojak chłodzący, ułóż go w blasze do pieczenia i umieść żebra, od strony kości w dół, na stojaku. Jeśli nie masz stojaka, umieść żebra, od strony kości w dół, bezpośrednio na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Pieczemy żeberka, aż mięso będzie miękkie i zacznie odciągać się od Kości, 1 1/2 do 2 godzin. W tym momencie żeberka są gotowe do podania, ale zalecamy poświęcenie czasu na wykończenie ich na grillu (lub w brojlerze), podczas polewania domowym sosem barbecue. DO AHEAD: żeberka można piec z wyprzedzeniem i przechowywać, owinięte w folię, w temperaturze pokojowej przez 4 do 6 godzin, przed zakończeniem ich na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
W ciężkim, średnim rondlu na umiarkowanie małym ogniu gotuj boczek, aż tłuszcz się rozpadnie i boczek zacznie brązowieć, około 10 minut-nie pozwól, aby boczek był chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i kontynuować gotowanie, przykryte i mieszając od czasu do czasu, aż cebula będą miękkie i przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek, szałwię i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
4
Dodaj wędzoną paprykę, chile proszek, kminek, czarny pieprz, i imbir i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Chili W ProszkuChili W Proszku
ImbirImbir
KminekKminek
5
Dodaj kawę, brązowy cukier, żółta musztarda, sos Worcestershire, i ocet i dobrze wymieszać, aby połączyć. Podnieść ciepło do umiarkowanego i doprowadzić sos do wrzenia, skrobanie rondel z drewnianą łyżką, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki z dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Gorczyca żółtaGorczyca żółta
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
KawaKawa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj ketchup, ostry sos, i liście laurowe, następnie obniżyć ciepło do umiarkowanie niskie i gotować sos, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, ale nie jest tak gruby jak ketchup, o 30 protokół. Smak sosu i dodać więcej octu lub ostry sos do smaku i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Ostry SosOstry Sos
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
OcetOcet
SOSSOS
7
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. DO AHEAD: sos BBQ można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Przed użyciem delikatnie rozgrzej sos na kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sos BarbecueSos Barbecue
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
1
Podczas gdy sos barbecue gotuje się na wolnym ogniu, przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego (najlepiej twardego). Kiedy węgle są pokryte biało-szarym popiołem (około 20 do 30 minut później), rozłóż je na Dolnym stojaku grilla, pozostawiając przestrzeń na jednej stronie, która jest równa wielkości potrawy do grillowania, aby można ją było przenieść w przypadku rozbłysków. Przetestuj ciepło węgla drzewnego, trzymając rękę 5 cali nad węglami przez około 3 sekundy dla średniego ciepła. Jeśli węgiel drzewny jest zbyt gorący, nadal pozwól mu się palić, aż osiągnie średnią wysokość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, przez 10 minut, a następnie dostosuj ciepło do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
W zależności od wielkości grilla, umieść 1 lub 2 płyty, od strony kości w dół, na ogniu i szczotkuj obficie stronę pokrytą tłuszczem sosem barbecue. Grillować żeberka, przykryte, przez 2 minuty. Odwróć płytę, posmaruj stronę Kości sosem i grilluj, przykryte, aż sos na stronie pokrytej tłuszczem będzie karmelizowany i lekko zwęglony, 1 do 2 minut. Odwróć płytę i kontynuuj grillowanie, przykryte, aż sos po stronie Kości będzie karmelizowany i lekko zwęglony, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przenieś żebra na deskę do krojenia i pozwól im odpocząć przez 10 minut. W razie potrzeby powtórz proces grillowania i szklenia drugą płytą żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Pokroić między żebra i od razu podawać z dużą ilością sosu barbecue na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
żeberkażeberka
1
Pieczone żeberka można również wykończyć w brojlerze. Ułóż patelnię brojlerów folią, a następnie ułóż płyty, od strony kości w dół, na patelni i umyj stronę pokrytą tłuszczem sosem barbecue. Broil, 3 do 4 cali od ciepła, aż sos na stronie pokrytej tłuszczem zaczyna karmelizować i lekko char, 2 do 3 protokół. Odwróć płytę, szczotkuj stronę Kości sosem barbecue i kontynuuj pieczenie, aż sos na stronie pokrytej kośćmi zacznie karmelizować i lekko char, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos BarbecueSos Barbecue
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel

Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel są doskonałym wyborem dla żeberek wieprzowych. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Możesz spróbować DeLoach Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
DeLoach Russian River Pinot Noir
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia7
KuchnieBBQGrill
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn