Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku
Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 241 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną kolendrę, czosnek, ocet jabłkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Wiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Grillowane żeberka wołowe z dymiącym słodkim sosem Barbecue, oraz Słodko-dymne żeberka dla dzieci z sosem Barbecue Bourbon.
Instrukcje
1
W małej misce, połączyć czosnek, sól, brązowy cukier, wędzona papryka, chile proszek, czarny pieprz, szałwia, tymianek, sucha musztarda, kminek, kolendra, imbir, i pieprz cayenne, Jeśli za pomocą. Obficie pokryć żebra masą, a następnie owinąć każdą płytę podwójną warstwą folii i pozostawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin. DO przodu: aby uzyskać maksymalny smak, umieść żeberka, powlekane w rub, w lodówce i schłodzić co najmniej 12 godzin i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Papryka Wędzona
Pieprz Czarny
Brązowy Cukier
Musztarda W Proszku
Kolendra
Czosnek
Imbir
Kminek
Tymianek
żeberka
Szałwia Lekarska
Sól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z folią. Jeśli masz płaski metalowy stojak chłodzący, ułóż go w blasze do pieczenia i umieść żebra, od strony kości w dół, na stojaku. Jeśli nie masz stojaka, umieść żebra, od strony kości w dół, bezpośrednio na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
Folia Aluminiowa
4
Pieczemy żeberka, aż mięso będzie miękkie i zacznie odciągać się od Kości, 1 1/2 do 2 godzin. W tym momencie żeberka są gotowe do podania, ale zalecamy poświęcenie czasu na wykończenie ich na grillu (lub w brojlerze), podczas polewania domowym sosem barbecue. DO AHEAD: żeberka można piec z wyprzedzeniem i przechowywać, owinięte w folię, w temperaturze pokojowej przez 4 do 6 godzin, przed zakończeniem ich na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Barbecue
Mięso
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
Kasztany Wodne, Julienne
Folia Aluminiowa
1
W ciężkim, średnim rondlu na umiarkowanie małym ogniu gotuj boczek, aż tłuszcz się rozpadnie i boczek zacznie brązowieć, około 10 minut-nie pozwól, aby boczek był chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i kontynuować gotowanie, przykryte i mieszając od czasu do czasu, aż cebula będą miękkie i przezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać czosnek, szałwię i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Tymianek
Szałwia Lekarska
4
Dodaj wędzoną paprykę, chile proszek, kminek, czarny pieprz, i imbir i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Wędzona
Pieprz Czarny
Chili W Proszku
Imbir
Kminek
5
Dodaj kawę, brązowy cukier, żółta musztarda, sos Worcestershire, i ocet i dobrze wymieszać, aby połączyć. Podnieść ciepło do umiarkowanego i doprowadzić sos do wrzenia, skrobanie rondel z drewnianą łyżką, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki z dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Gorczyca żółta
Brązowy Cukier
Ocet
Kawa
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia Z Sosem
6
Dodaj ketchup, ostry sos, i liście laurowe, następnie obniżyć ciepło do umiarkowanie niskie i gotować sos, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, ale nie jest tak gruby jak ketchup, o 30 protokół. Smak sosu i dodać więcej octu lub ostry sos do smaku i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Liście Laurowe
Ostry Sos
Płatki Crispix, Rozdrobnione
Ocet
SOS
7
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. DO AHEAD: sos BBQ można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Przed użyciem delikatnie rozgrzej sos na kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Sos Barbecue
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
1
Podczas gdy sos barbecue gotuje się na wolnym ogniu, przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i zapal duży rozrusznik kominowy pełen węgla drzewnego (najlepiej twardego). Kiedy węgle są pokryte biało-szarym popiołem (około 20 do 30 minut później), rozłóż je na Dolnym stojaku grilla, pozostawiając przestrzeń na jednej stronie, która jest równa wielkości potrawy do grillowania, aby można ją było przenieść w przypadku rozbłysków. Przetestuj ciepło węgla drzewnego, trzymając rękę 5 cali nad węglami przez około 3 sekundy dla średniego ciepła. Jeśli węgiel drzewny jest zbyt gorący, nadal pozwól mu się palić, aż osiągnie średnią wysokość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Barbecue
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, przez 10 minut, a następnie dostosuj ciepło do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
W zależności od wielkości grilla, umieść 1 lub 2 płyty, od strony kości w dół, na ogniu i szczotkuj obficie stronę pokrytą tłuszczem sosem barbecue. Grillować żeberka, przykryte, przez 2 minuty. Odwróć płytę, posmaruj stronę Kości sosem i grilluj, przykryte, aż sos na stronie pokrytej tłuszczem będzie karmelizowany i lekko zwęglony, 1 do 2 minut. Odwróć płytę i kontynuuj grillowanie, przykryte, aż sos po stronie Kości będzie karmelizowany i lekko zwęglony, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Barbecue
Kości
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
Przenieś żebra na deskę do krojenia i pozwól im odpocząć przez 10 minut. W razie potrzeby powtórz proces grillowania i szklenia drugą płytą żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Pokroić między żebra i od razu podawać z dużą ilością sosu barbecue na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Barbecue
żeberka
1
Pieczone żeberka można również wykończyć w brojlerze. Ułóż patelnię brojlerów folią, a następnie ułóż płyty, od strony kości w dół, na patelni i umyj stronę pokrytą tłuszczem sosem barbecue. Broil, 3 do 4 cali od ciepła, aż sos na stronie pokrytej tłuszczem zaczyna karmelizować i lekko char, 2 do 3 protokół. Odwróć płytę, szczotkuj stronę Kości sosem barbecue i kontynuuj pieczenie, aż sos na stronie pokrytej kośćmi zacznie karmelizować i lekko char, 2 do 3 minut.
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel są doskonałym wyborem dla żeberek wieprzowych. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Możesz spróbować DeLoach Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.