Klasyczne Wietnamskie Sajgonki
Klasyczne wietnamskie sajgonki mogą być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 783 kalorie, 18g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka dla Wiosna. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wieprzowinę, makaron ryżowy, papier ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wietnamskie Sajgonki, Wietnamskie sajgonki {A How-To}, oraz Wietnamskie Sajgonki.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w średniej misce, dodać wszystkie inne składniki nadzienia i bardzo dobrze wymieszać. Będziesz miał około 2 filiżanek nadzienia. Odstawić. (Można przygotować nadzienie z wyprzedzeniem i przechowywać w dobrze zamkniętym pojemniku w lodówce do 12 godzin.)
Ustaw dwie duże płyty lub płaską tacę. Zwilż dobrze ręcznik do herbaty, a następnie wykręć i połóż na powierzchni roboczej. Napełnij szeroką miskę lub miskę 2 cale ciepłej wody. (Lub napełnić 1-calowym piwem i dodać 1-calową gorącą wodę, aby uzyskać ciepłą mieszaninę; patrz UWAGI.)
Jeśli używasz małych okrągłych Papierów lub klinów, zanurz papier w ciepłym płynie do namaczania, aż dobrze zmięknie, a następnie połóż na wilgotnym ręczniku (umieść klin z punktem zwróconym od siebie).
Umieść dużą łyżeczkę nadzienia na papierze w linii o długości 2 cali w pobliżu i równolegle do najbliższej okrągłej krawędzi.
Zwiń tę krawędź nad nadzieniem, a następnie złóż na boki papieru ryżowego i zwinąć szczelnie.
Umieść gotową rolkę na płycie lub tacy, szew w dół i przykryć wilgotną szmatką. Powtórz dla pozostałych rolek.
Jeśli używasz dużych Papierów, zwilż dokładnie 1 papier, aż zmięknie, a następnie połóż na wilgotnym ręczniku.
Umieść skąpe 2 łyżki do napełniania w linii o długości około 5 cali w poprzek opakowania, znacznie poniżej linii środkowej, pozostawiając granicę I-Cala na obu końcach linii. Złóż najbliższą krawędź nad nadzieniem, złóż na boki papieru ryżowego i zwinąć mocno.
Umieść na talerzu lub tacy, przykryj wilgotną szmatką i powtórz z pozostałymi papierami i wypełnieniem.
(Rolki można składać do 3 godzin wcześniej i przechowywać, dobrze uszczelnione, w lodówce.)
Gdy jesteś gotowy do usmażenia, ustaw kilka stojaków lub dużych talerzy wyłożonych ręcznikami papierowymi i przygotuj dodatkowe ręczniki papierowe. Również ustawić szczelinową łyżkę.
Umieść dwa stabilne woki lub duże ciężkie patelnie na średnim ogniu. (Możesz oczywiście użyć tylko jednego; zajmie to po prostu więcej czasu.)
Dodać olej z orzeszków ziemnych na głębokość około 1 cala w każdym woku w jego najgłębszym punkcie lub Cala w patelni, i ciepło do gorąca. (Używaj nieco więcej oleju, jeśli smażysz dłuższe lub większe bułki.)
Sprawdź temperaturę, upuszczając kawałek zwilżonego papieru ryżowego do oleju. Powinien tonąć, a następnie natychmiast wznosić się powoli, bez ściemniania. Jeśli ciemnieje i szybko się podnosi, olej jest zbyt gorący; w razie potrzeby obniżyć nieco temperaturę. Znajdujemy ustawienie gdzieś pomiędzy średnim i średnim-wysokim, aby było idealne.
Dodaj rolki po kolei do patelni, uważając, aby nie plusk się gorącym olejem, bez tłoczenia; upewnij się, że rolki nie dotykają się. (Prawdopodobnie będziesz musiał zrobić co najmniej dwie partie, nawet jeśli używasz dwóch dużych patelni lub woków.)
Po dodaniu rolek do oleju będą energicznie syczeć, ponieważ uwalniają wilgoć do gorącego oleju, a następnie bańka i papier ryżowy zmienią teksturę. Użyj szpatułki, aby obrócić rolki, aby gotować równomiernie, ale bądź delikatny, aby nie rozerwać skórek.
Gotować przez 7 do 10 minut, aż wszystko się zrumieni, a następnie użyć łyżki szczelinowej, aby przenieść do papierowej ręczniczki lub talerza. Powtórz z pozostałymi rolkami.
Ułóż ugotowany makaron, jeśli używasz, i talerz sałatki na jednym lub kilku talerzach, aby goście mogli służyć sobie tak, jak chcą.
Lub umów się na indywidualny talerz makaronów i składników sałatkowych dla każdego gościa.
Umieść SOS stołowy w indywidualnych miseczkach przypraw, aby każda osoba miała osobisty sos do zanurzania.
Podawaj rolki na jednej lub kilku płytach; jeśli serwujesz długie rolki, pocięte na pół lub na trzecie.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.