Klasyczne Trufle Czekoladowe
Klasyczne Trufle czekoladowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 89 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Holenderskie kakao, ciężką śmietanę, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Brown Butter White Chocolate-Czekoladowe Ciasteczkowe Trufle, Matcha Chocolate Truffles - mała Księga czekolady wegańskiej wróżki, oraz Łatwe Trufle czekoladowe zanurzone w białej czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić czekoladę w śmietanie w rondlu o średnim, grubym dnie na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
Wlać czekoladę do miski i ostudzić w temperaturze pokojowej, aż wystarczająco grube, aby czerpać łyżką, 1 do 2 godzin. (Aby przyspieszyć proces, przechowywać w lodówce przez 30 minut, ale nie pozwól, aby się twarde.)
Wrzuć kakao do miski. Używając zwykłej łyżeczki, miarka około 1 łyżki. schłodzoną czekoladę i toczyć między dłońmi, tworząc 1-calową kulkę.
Umieść kulkę w kakao i zwijaj aż do całkowitego pokrycia. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną czekolady.