Klasyczne krewetki al Ajillo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Klasyczne krewetki al Ajillo spróbować. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 32G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 3 i kosztuje 4,23 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cytryny, oliwy z oliwek, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Camarones al Ajillo (Krewetka czosnkowa), Gambas al Ajillo (krewetki z czosnkiem), oraz Gambas Al Ajillo (krewetka czosnkowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek, i gotować 1 minutę lub tylko do lekko tosty.
Dodaj wino powoli i gotuj 1 minutę. Mieszać w paprykę i następny 3 składniki, i dodać krewetki; zmniejszyć ogień, i gotować 2 minut lub po prostu aż krewetki kolei różowy.
Posypać świeżą natką pietruszki i skropić pozostałymi 3 łyżkami oliwy z oliwek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.