Klasyczne Curry Z Jagnięciny

Klasyczne Curry Z Jagnięciny
Klasyczne Curry jagnięce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, pomidory śliwkowe, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Klasyczny stojak Lamb, oraz Klasyczne Kotlety Jagnięce Z Rozmarynem.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać jagnięcinę i gotować przez 5 minut ze wszystkich stron lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Wyjąć jagnięcinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę i następne 4 składniki (cebula przez cynamon); gotować przez 4 protokół lub aż cebula jest rumiane. Wymieszać kolendrę i kolejne 6 składników (kolendra przez czosnek); gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CynamonCynamon
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
6
Dodać jagnięcinę, pomidor, wodę i sól; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 1/2 godziny lub aż jagnięcina będzie miękka. Wymieszać w 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PomidorPomidor
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
7
Podawać na ryżu; posypać pozostałą 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
RyżRyż

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia70
Magazyn