Klasyczne Ciasto Dyniowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Jeśli 66 centów za porcję spada w Twoim budżecie, klasyczne ciasto z dyni może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i 1/2 łyżeczki soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Na lekko posypanej mąką powierzchni uformuj ciasto na spłaszczone okrągłe. Zawiń ciasto w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto będzie twarde i zimne, ale giętkie.
Rozgrzać piekarnik do 218°. na lekko posypanej mąką powierzchni, ciasto z mąką wałek do ciasta na okrągłe 2 cale większe niż odwrócona 9-calowa szklana płyta pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania.
W średniej misce ubić jajka lekko trzepaczką. Ubić pozostałe składniki nadzienia.
Umieść wyłożoną ciastem płytę ciasta na stojaku piekarnika, aby zapobiec rozlewaniu nadzienia.
Wlać nadzienie do talerza ciasta. Pokrycie krawędzi skorupy 2-do 3-calowym paskiem folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 15 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Piec około 45 minut dłużej, usuwając folię podczas ostatnich 15 minut pieczenia, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne 30 minut. Przechowywać w lodówce około 4 godzin lub do schłodzenia.
W schłodzonej małej misce ubijaj składniki polewające mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.