Klasyczna Szarlotka
Klasyczna Szarlotka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, mąkę, jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i rdzeń jabłka; pokroić 1/4 cala grubości.
Przełożyć do miski i wymieszać z granulowanym cukrem i sokiem z cytryny. Roztopić 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jabłka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 12 do 15 protokół.
Dodać mąkę, cynamon i sól i mieszać, aż soki zgęstnieją, o 2 protokół.
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Wypełnienie może być wykonane do 2 dni wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni. Łatwość w 9-calowy talerz ciasto.
Dodaj schłodzone nadzienie i kropki z pozostałymi 2 łyżkami masła.
Rozwałkuj pozostały dysk ciasta na 12-calową rundę.
Połóż ciasto na nadzieniu i naciśnij dwie skórki razem na brzegach. Złożyć zwisające ciasto pod siebie i zacisnąć palcami.
Wierzchnią skórkę posmarować ubitym jajkiem i posypać gruboziarnistym cukrem.
Wytnij kilka szczelin w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary. Chill 1 godzina.
Umieść blachę do pieczenia na dolnej półce piekarnika i rozgrzej do 425 stopni F przez co najmniej 30 minut.
Umieść ciasto bezpośrednio na gorącej blasze do pieczenia i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 375 stopni F; piec, aż ciasto będzie złote, a nadzienie będzie bąbelkowe, 1 godzinę do 1 godziny, 10 minut, obracając ciasto w razie potrzeby. (Obrzeża przykryć folią, jeśli zbyt szybko się brązowieją.)
Przełożyć do stelaża i ostudzić, aż napełnienie zostanie ustawione, około 3 godzin.
Pulse mąkę, skrócenie, cukier, ocet i sól w robocie kuchennym, aż wygląda jak dobry posiłek.
Dodać masło i pulsować, aż będzie w kawałkach wielkości grochu.
Posypać 1/4 szklanki wody z lodem i pulsować, aż ciasto zacznie się łączyć. Uszczypnij ciasto palcami; jeśli nie trzyma się razem, dodaj do 4 łyżek lodowatej wody, 1 łyżkę na raz i ponownie pulsuj.
Podziel ciasto między 2 arkusze folii i wklep każdy w dysk. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę lub najlepiej na noc, lub zamrażać do 2 miesięcy.