Kiełbasa Krewetkowo-Tasso-Andouille Gumbo

Kiełbasa Krewetkowo-Tasso-Andouille Gumbo
Krewetkowo-Tasso - Andouille kiełbasa Gumbo jest bezmleczne przepis z 20 porcjami. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, rosół z kurczaka, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Kiełbasa Chicken-Tasso-Andouille Gumbo, Krewetki Gumbo z kiełbasą Andouille, oraz Krewetki i kiełbasa Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 2 składniki pokroić na kawałki wielkości kęsa.
2
Miejsce w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, i gotować, często mieszając, 20 minut lub aż rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Wytrzyj holenderski piekarnik papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu; stopniowo ubijać mąkę i gotować, ubijając stale, 25 minut lub aż mieszanina będzie ciemny mahoń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
5
Wymieszać cebulę i kolejne 3 składniki; gotować, często mieszając, 18 do 20 minut lub do miękkości. Stopniowo dodawać bulion. Wymieszać z kiełbasą, tasso, tymiankiem i czarną i czerwoną mieloną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 1/2 do 3 godzin. Wymieszać krewetki ostatnie 15 minut gotowania; wymieszać pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Zdjąć z ognia; podawać na gorącym ugotowanym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
8
Dekorować, w razie potrzeby.
9
: Pomiń udka kurczaka i przejdź do kroków 1, 2 i przejdź do kroku 4, mieszając w 4 funtach. średniej wielkości surowe krewetki, obrane i, w razie potrzeby, deveined, ostatnie 15 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Surowa KrewetkaSurowa Krewetka
10
Philip Elliott, Baton Rouge, Luizjana

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje20
Ocena Zdrowia10
Magazyn