Krewetkowo-Tasso - Andouille kiełbasa Gumbo jest bezmleczne przepis z 20 porcjami. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, rosół z kurczaka, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Kiełbasa Chicken-Tasso-Andouille Gumbo, Krewetki Gumbo z kiełbasą Andouille, oraz Krewetki i kiełbasa Andouille Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 2 składniki pokroić na kawałki wielkości kęsa.
2
Miejsce w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, i gotować, często mieszając, 20 minut lub aż rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Wytrzyj holenderski piekarnik papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Porwane świeże Liście Pietruszki
4
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu; stopniowo ubijać mąkę i gotować, ubijając stale, 25 minut lub aż mieszanina będzie ciemny mahoń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Wymieszać cebulę i kolejne 3 składniki; gotować, często mieszając, 18 do 20 minut lub do miękkości. Stopniowo dodawać bulion. Wymieszać z kiełbasą, tasso, tymiankiem i czarną i czerwoną mieloną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 1/2 do 3 godzin. Wymieszać krewetki ostatnie 15 minut gotowania; wymieszać pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Zdjąć z ognia; podawać na gorącym ugotowanym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
8
Dekorować, w razie potrzeby.
9
: Pomiń udka kurczaka i przejdź do kroków 1, 2 i przejdź do kroku 4, mieszając w 4 funtach. średniej wielkości surowe krewetki, obrane i, w razie potrzeby, deveined, ostatnie 15 minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.