Ketmia Jadalna (Okra), Ketmia Piżmowa
Przepis Indian przyprawy Nadziewane Okra może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 1 godzina. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 144 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Udaj się do sklepu i odbierz kurkumę, olej roślinny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Ketmia Jadalna (Okra), Ketmia Piżmowa, Ketmia Jadalna (Okra) Easy, oraz Krewetki z grilla i Ketmia jadalna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę ugotować w 2 łyżkach. olej na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż do głębokiego złotego koloru, o 15 protokół; przenieść do miski jako gotowane i doprawić solą.
Przyciąć łodygi okra bez strąków przekłuwających (zostawić trochę łodygi na).
Wymieszać 1/2 łyżeczki. sól i przyprawy (ale nie sok z cytryny, jeśli jest używany) w misce. Rozciąć każdy strąk okra wzdłuż od tuż poniżej łodygi do 1/2 cala. od tip. Włóż palec do szczeliny, aby ją otworzyć i napełnij przyprawami.
Dodaj okra i pozostały olej na patelnię. Gotować na średnim ogniu, aż lekko rumiane, 5 protokół, wywracanie patelni od czasu do czasu.
Dodaj 1/2 szklanki wody i sok z cytryny, jeśli używasz; szybko przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż okra będzie miękka-chrupiąca, 5 minut. Wrzucić delikatnie z cebulą.
* Kupuj na rynkach indyjskich lub w worldspice.com.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.