Keralan curry warzywne

Keralan curry warzywne
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepisy do skrzynki receptury, Keralan Curry warzyw może być przepis należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, kokos, liście curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwica z dorsza w stylu Keralan En-papillote z chrupiącymi cytrusami Keralan Slaw, Keralan Fish Curry z ryżem cytrynowym, oraz wiosenne warzywne Tajskie zielone curry (z domową pastą curry!!).

Instrukcje

1
Wszystkie warzywa włożyć do rondla i zalać 500 ml wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać kurkumę i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Dusić 20-25 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Tymczasem blend 4 Chilli, kminek, kolendra, połowa kokosa, cebula i niektóre przyprawy w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj pastę, liście curry i pozostałe chili i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać z jogurtem i bardzo delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 1 min. Roztrzepać z pozostałym kokosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn