Keralan curry warzywne

Keralan curry warzywne
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepisy do skrzynki receptury, Keralan Curry warzyw może być przepis należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, kokos, liście curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwica z dorsza w stylu Keralan En-papillote z chrupiącymi cytrusami Keralan Slaw, Keralan Fish Curry z ryżem cytrynowym, oraz wiosenne warzywne Tajskie zielone curry (z domową pastą curry!!).

Instrukcje

1
Wszystkie warzywa włożyć do rondla i zalać 500 ml wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać kurkumę i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Dusić 20-25 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Tymczasem blend 4 Chilli, kminek, kolendra, połowa kokosa, cebula i niektóre przyprawy w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj pastę, liście curry i pozostałe chili i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać z jogurtem i bardzo delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 1 min. Roztrzepać z pozostałym kokosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn