Ken ' s Potato Galette

Ken ' s Potato Galette
Need a wegetariańska przystawka? Ziemniaczana Galette Kena może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, jajko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potato Galette, Rosemary Potato Galette, oraz Galetka Z Porem I Ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Pokrój ziemniaki o grubości 1/8 cala, używając mandoliny, jeśli masz taką, lub przystawki do krajalnicy robota kuchennego. W misce wrzucić plastry z solą, a następnie umieścić je w durszlaku ustawionym nad misą lub zlewem, aby osuszyć przez około 30 minut. (Ważne jest, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci z ziemniaków, która sprawi, że ciasto będzie rozmokłe podczas pieczenia.) W misce wymieszać plastry ziemniaków z cebulą, tymiankiem i masłem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
MandolinaMandolina
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyłożyć patelnię do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
Połóż 10 na 8-calowy arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
5
Rozłóż mieszaninę ziemniaków równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calową granicę dookoła. (Możesz pomyśleć, że masz zbyt dużo ziemniaków, ale ułóż je, ponieważ mieszanka traci objętość podczas gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Umyć obrzeże umyć jajkiem i góry z 11 na 9-calowy arkusz ciasta, rozciągając go na ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
7
Zagniataj krawędzie widelcem, aby zapobiec rozdzieleniu arkuszy ciasta. Odciąć nadmiar ciasta i obficie umyć wierzch myciem jajecznym. Poke mały otwór odpowietrzający w środku ciasta, aby zapewnić równomierny wzrost. Krzyżują górę z tyłu noża do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Piec na złoty kolor, o 60 protokół. Przetestuj ziemniaki pod kątem przydatności, wkładając mały nóż do parkowania do galetki. Jeśli są gotowe, tak samo jak ciasto. Jeśli jest jakiś znak oporu, zmniejszyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F i piec, testując często, kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Aby służyć, starannie przenieść galette do dużego talerza. Pokrój poziomo dookoła, aby oddzielić górną i dolną skórkę. Podnieś górną skorupę, aby odsłonić ziemniaki. Łyżka creme fraeche równomiernie na nich, zmienić położenie górnej skórki, i podawać natychmiast. Pokrój galette przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn