Kebaby z jagnięciny i sałatka grecka
Kebaby jagnięce i sałatka grecka to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Na $3.65 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 91 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka soku z cytryny, opakowanie ser feta, oliwki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 93%. Greckie Kebaby Jagnięce, Kebaby z jagnięciny i karczocha z dipem z jogurtu greckiego, oraz Pikantne Szaszłyki Jagnięce Z Greckim Chlebem Pita są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i czosnek w misce do miksowania.
Połowę wlać do dzbanka i odstawić na później.
Dodać jagnięcinę do miski, wymieszać do okrycia, a następnie nawleczyć na 8 małych szaszłyków, jeśli używasz drewnianych szaszłyków, moczyć w wodzie przez co najmniej 30 minut przed użyciem.
Zalać nadmiar marynaty i odstawić na 10 min.
W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sałatki, z wyjątkiem mięty, i zalać zarezerwowanym sokiem z cytryny i mieszanką oleju.
Podgrzej patelnię. Jagnięcinę gotować przez 8 minut, obracając co kilka minut, aż zostanie ugotowana i lekko zwęglona.
Miętę wymieszać z sałatką i od razu podawać z kebabami.
Polecane wino: Chardonnay, Agiorgitiko, Assyrtiko, Gruener Veltliner, Moschofilero, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Agiorgitiko i Assyrtiko są doskonałym wyborem do sałatki greckiej. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.