Kebaby jagnięce z polewą granatową
Need a danie główne bezglutenowe? Kebaby jagnięce z polewą z granatu mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 57 fanów. Mieszanka mielonej jagnięciny, szalotki, ogórka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Noga jagnięcych kebabów z granatem glazury, Kebaby jagnięce z polewą granatową, oraz Ugotuj książkę: kebaby jagnięce z polewą granatowo-Kminkową.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: Robot kuchenny, jeśli go masz, 8 bambusowych szaszłyków, patelnia z płytą kuchenną lub duża patelnia zapobiegająca przywieraniu lub grill zewnętrzny
Dla jagnięciny: doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej. Jeśli masz zamiar gotować kebaby na grillu, moczyć bambusowe szaszłyki w wodzie przez co najmniej 30 minut, aby się nie przypaliły. Weź Robot kuchenny. Można to wszystko posiekać ręcznie zbyt; tylko upewnij się, aby posiekać to wszystko bardzo drobno. Wrzuć imbir, czosnek, szalotki, skórkę z cytryny, miętę, kolendrę i sól do procesora. Zmielić do bardzo drobno posiekanego. Wrzuć jagnięcinę do dużej miski.
Dodaj mieszankę szalotki, 2 łyżki melasy granatu, soda oczyszczona, garam masala, jeśli używasz i pieprz do mięsa. Używając rąk, ugniataj od 2 do 5 minut, aż mięso rozjaśni kolor, przyjmując wygląd dzianiny. Będzie również bardzo lepki. Idealnie! Podziel mięso na pół, następnie na pół ponownie, a następnie na pół ponownie, aż do uzyskania 8 kopców. Przygotuj talerz na gotowe kebaby.
Skrop trochę oleju na talerzu, żeby kebaby się nie kleiły. Niech bambusowe szaszłyki będą w pogotowiu. Weź jedną kulkę mięsa i zwiń ją w krótki pień. Przełóż szaszłyk przez niego, a następnie zacznij kształtować Kebab szybkimi pociągnięciami, ciągnąc mięso w dół. Powinien mieć nieco ponad 1/4 cala grubości.
Zwinąć kebab między ręce, aby zapieczętować mięso. Powtarzam. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, smarując ją olejem, abyś wiedział, że jest gotowa, gdy zacznie palić. W międzyczasie wymieszaj sok z połowy cytryny z pozostałymi 2 łyżkami melasy z granatu w małej misce. Gdy jest gorąco, umieść szaszłyki na grillu. Gotować około 2 minut, a następnie skręcić ćwierć drogi.
Posmaruj glazurą cytrynowo-melasową i gotuj kolejne 2 minuty. Kontynuuj w ten sposób, aż masz gotowane mięso 8 do 10 minut.
Wymieszać jogurt, miętę, ogórek i czosnek razem. Doprawić solą i pieprzem, podawać razem z kebabami.