Kebaby jagnięce z polewą granatową

Kebaby jagnięce z polewą granatową
Need a danie główne bezglutenowe? Kebaby jagnięce z polewą z granatu mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.74 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 57 fanów. Mieszanka mielonej jagnięciny, szalotki, ogórka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Noga jagnięcych kebabów z granatem glazury, Kebaby jagnięce z polewą granatową, oraz Ugotuj książkę: kebaby jagnięce z polewą granatowo-Kminkową.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: Robot kuchenny, jeśli go masz, 8 bambusowych szaszłyków, patelnia z płytą kuchenną lub duża patelnia zapobiegająca przywieraniu lub grill zewnętrzny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PiecPiec
PatelniaPatelnia
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Dla jagnięciny: doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej. Jeśli masz zamiar gotować kebaby na grillu, moczyć bambusowe szaszłyki w wodzie przez co najmniej 30 minut, aby się nie przypaliły. Weź Robot kuchenny. Można to wszystko posiekać ręcznie zbyt; tylko upewnij się, aby posiekać to wszystko bardzo drobno. Wrzuć imbir, czosnek, szalotki, skórkę z cytryny, miętę, kolendrę i sól do procesora. Zmielić do bardzo drobno posiekanego. Wrzuć jagnięcinę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj mieszankę szalotki, 2 łyżki melasy granatu, soda oczyszczona, garam masala, jeśli używasz i pieprz do mięsa. Używając rąk, ugniataj od 2 do 5 minut, aż mięso rozjaśni kolor, przyjmując wygląd dzianiny. Będzie również bardzo lepki. Idealnie! Podziel mięso na pół, następnie na pół ponownie, a następnie na pół ponownie, aż do uzyskania 8 kopców. Przygotuj talerz na gotowe kebaby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Garam MasalaGaram Masala
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
SzalotkaSzalotka
Kopce BarKopce Bar
PieprzPieprz
MięsoMięso
4
Skrop trochę oleju na talerzu, żeby kebaby się nie kleiły. Niech bambusowe szaszłyki będą w pogotowiu. Weź jedną kulkę mięsa i zwiń ją w krótki pień. Przełóż szaszłyk przez niego, a następnie zacznij kształtować Kebab szybkimi pociągnięciami, ciągnąc mięso w dół. Powinien mieć nieco ponad 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Zwinąć kebab między ręce, aby zapieczętować mięso. Powtarzam. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, smarując ją olejem, abyś wiedział, że jest gotowa, gdy zacznie palić. W międzyczasie wymieszaj sok z połowy cytryny z pozostałymi 2 łyżkami melasy z granatu w małej misce. Gdy jest gorąco, umieść szaszłyki na grillu. Gotować około 2 minut, a następnie skręcić ćwierć drogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
SokSok
CytrynaCytryna
MięsoMięso
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzaszłykiSzaszłyki
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Posmaruj glazurą cytrynowo-melasową i gotuj kolejne 2 minuty. Kontynuuj w ten sposób, aż masz gotowane mięso 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
GlazuraGlazura
CytrynaCytryna
MięsoMięso
1
Wymieszać jogurt, miętę, ogórek i czosnek razem. Doprawić solą i pieprzem, podawać razem z kebabami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OgórekOgórek
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn