Kawa semifreddo
Jeśli masz o 20 minut do spędzenia w kuchni, kawa semifreddo może być spektakularnym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten napój ma 232 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kawy rozpuszczalnej, podwójnej śmietany, jajek i dyni w solidnym opakowaniu. 218 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lody kawowe (Affogato Semifreddo Coviglia), Kawa Bezglutenowa Semifreddo, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone).
Instrukcje
Olej i linia 1-litrowy bochenek z folią spożywczą.
Do miski włóż kawę, Tia Maria lub brandy, żółtka i cukier i wymieszaj, aby rozpuścić kawę.
Białka umieścić w dużej misce i wlać śmietanę do innego.Ubij białka na sztywno za pomocą elektrycznej trzepaczki, a następnie szybko ubijaj miksturę żółtka, aż będzie gęsta i pozostawi ślad. Teraz ubij krem, aż utrzyma swój kształt. Jeśli pokonasz wszystko w tej kolejności, nie musisz myć trzepaczek pomiędzy.Złóż śmietanę do mieszanki kawy, a następnie ostrożnie złóż białka. Złożyć Toblerone i przewinąć do bochenka. Lekko pokryć powierzchnię folią spożywczą. Po zamrożeniu owijamy folią i zamrażamy. Będzie przechowywać do 6 tygodni. Możesz zrobić loki czekoladowe (patrz link wideo powyżej, instrukcje) i przechowywać je w szczelnym pojemniku lub freeze.To podawać, rozpakowywać i obrócić na talerz. Zdejmij folię spożywczą i podawaj z czekoladowymi lokami.