Kawa i mleko migdałowe Granita
Kawa i Granita z mleka migdałowego może być tylko deserem, którego szukasz. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 275 kalorii, 9g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nieskażonych migdałów, świeża kawa, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Grejpfrutowa Ze Słodkim Mlekiem Granita, Koktajl mleczny wiśniowo-waniliowy z piwem korzennym Granita, oraz Granita Kawowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, aż rumiane i pachnące, o 8 protokół.
W międzyczasie podgrzej mleko w rondlu na dużym ogniu, aż będzie gorące. Wymieszać z gorącymi migdałami i 1/3 szklanki cukru; ostudzić. Chłód, pod przykryciem, co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Wlać mleko z migdałami przez sitko do metalowej patelni z bochenkiem; wyrzucić orzechy.
W innej metalowej patelni wymieszaj kawę i pozostałą 1/3 szklanki cukru, aż cukier się rozpuści. Owiń obie Patelnie hermetycznie; zamrozić. Po 2 godzinach wymieszaj rozlany płyn widelcem, skrobając boki patelni, aby utworzyć większe płatki granity. Zwrócić patelnie do zamrażarki, aż do całkowitego zamrożenia, około 4 godzin.
Wyjąć patelnie z zamrażarki 5 do 10 minut przed chcesz służyć granita. Za pomocą widelca zeskrobać szczyty granity, aby rozbić się na płatki. Łyżka około 1/2 filiżanki kawy granita do każdej schłodzonej miski i 1/2 filiżanki mleka migdałowego granita obok.