Kawa " Chocoflan
Kawa " Chocoflan może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz olej, zmielony meksykański cynamon, serek philadelphia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Chocoflan, ChocoFlan, oraz Chocoflan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Połączyć 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i skórki pomarańczowej w małym ciężkim rondlu; gotować (bez mieszania)na średnim ogniu 10 min. lub do momentu stopienia się cukru i głębokiego, złotobrązowego koloru, za pomocą łyżki szczelinowej przenieść skórkę pomarańczową na arkusz folii po 8 minutach. Natychmiast wlać karmel do 12-filiżanki karbowanej rurki patelni rozpylonej sprayem do gotowania; przechylić patelnię, aby równomiernie przykryć dno patelni syropem.
Zmiksuj mleko odparowane, 4 jajka, serek śmietankowy, 1 łyżka. kawę, cynamon i pozostały cukier w blenderze na gładką masę.
Ubij ciasto mix, olej, 1 szklanka pozostałej wody, pozostałe jajka i 5 łyżeczek. pozostałej kawy z mikserem do wymieszania.
Dodać śmietanę; dobrze wymieszać.
Wlać karmel na patelni; delikatnie Chochla śmietana ser na ciasto ciasto. Przykryć folią natryskiwaną sprayem do gotowania, rozpyloną bokiem w dół.
Umieścić na większej patelni.
Dodać wystarczającą ilość wody do większej patelni, aby dojść do połowy strony patelni ciasta.
Piec 1-1 / 2 godziny lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka deseru wyjdzie czysta. Całkowicie fajne. (Nie wyjmować deseru z patelni.) Przechowywać w lodówce 4 godziny. Deser poluzować z boków patelni; odwrócić na talerz.
Dodaj pozostałą wodę do pozostałej kawy w średniej misce; mieszaj do rozpuszczenia. Delikatnie wymieszać z chłodnym batem.
Podajemy deser polany chłodną mieszanką z batem i skórką pomarańczową.