Kawałki Ziemniaków Wędzonej Papryki
Przepis na Kawałki ziemniaków z wędzoną papryką można przygotować w około 28 minut. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 11 g białka i 13 g tłuszczu. Za 1,73 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Został dostarczony przez Foodnetwork. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 106 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jeśli macie pod ręką paprykę, pastę, sól i kilka innych składników, to dasz radę. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżeczkowy wynoszący 97%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Grillowane łódeczki ziemniaczane z dressingiem majonezowym z wędzoną papryką, Sałatka ziemniaczana z wędzoną papryką i Purée ze słodkich ziemniaków z wędzoną papryką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Ziemniaki włóż do dużego garnka, postaw na średnim ogniu i zalej wodą. Przykryj garnek i zagotuj.
Do wody dodać sól do smaku i gotować 5 minut.
Odcedzić i gorące przełożyć do miski.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, przyprawę do grilla oraz paprykę i wymieszaj, aby równomiernie się pokryły. Ułóż ziemniaki na stojaku do studzenia na blasze do pieczenia, tak aby ciepło mogło rozchodzić się po klinach. Piec, aż będzie chrupiący, około 15 do 18 minut.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika na talerz. W małej misce wymieszaj śmietanę, czosnek, szczypiorek i ostry sos.
Podawaj ziemniaki na gorąco z sosem do maczania.