Kataloński SOS pieprzowo-orzechowy (Salsa Romesco)

Kataloński SOS pieprzowo-orzechowy (Salsa Romesco)
Kataloński SOS pieprzowo-orzechowy (Salsa Romesco) może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 40 i kosztuje 17 centów za porcję. Ten sos ma 62 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, oliwę z oliwek, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka katalońska z warzywami i winegretem Romesco (Xato), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Parzona Dzika papryka W Paski Z Żółtym pieprzem Romesco, papryką czerwoną-czarną oliwką i natką pietruszki-olejem czosnkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ancho chiles w małym rondlu. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 20 minut.
3
Dobrze spuścić.
4
Usuń łodygi, nasiona i błony z chiles; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
5
Umieścić chiles w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
7
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
8
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
10
Odstawić na 15 minut. Obrać i pokroić na 2-calowe kawałki.
11
Dodaj paprykę do chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
12
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Ułóż orzechy laskowe w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
14
Piec w 350 przez 8 protokół lub do tosty. Obróć orzechy na ręcznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Zwiń ręcznik; zetrzyj Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
16
Orzechy laskowe umieścić w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
17
Dodaj migdały, czosnek i chleb do robota kuchennego; proces 1 minutę lub do drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CzosnekCzosnek
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
18
Dodaj mieszaninę chile, ocet, pasta pomidorowa, papryka, i zmielony czerwony pieprz; proces 1 minutę lub aż połączone. Z włączonym procesorem powoli wlewaj olej przez rynnę spożywczą; przetwarzaj, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PaprykaPapryka
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
19
Dodaj 1/4 szklanki gorącej wody i soli; proces 10 sekund lub aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
20
Uwaga: Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 4 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia5
Magazyn