Kataloński SOS pieprzowo-orzechowy (Salsa Romesco)
Kataloński SOS pieprzowo-orzechowy (Salsa Romesco) może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten wegański przepis służy 40 i kosztuje 17 centów za porcję. Ten sos ma 62 kalorie, 1G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, oliwę z oliwek, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sałatka katalońska z warzywami i winegretem Romesco (Xato), SOS Romesco-Hiszpański sos z czerwonej papryki i orzechów laskowych (lub migdałów) - Wegetariański, wegański i bezglutenowy, oraz Parzona Dzika papryka W Paski Z Żółtym pieprzem Romesco, papryką czerwoną-czarną oliwką i natką pietruszki-olejem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ancho chiles w małym rondlu. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 20 minut.
Usuń łodygi, nasiona i błony z chiles; wyrzucić.
Umieścić chiles w średniej misce.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
Odstawić na 15 minut. Obrać i pokroić na 2-calowe kawałki.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Ułóż orzechy laskowe w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 8 protokół lub do tosty. Obróć orzechy na ręcznik.
Zwiń ręcznik; zetrzyj Skórki.
Orzechy laskowe umieścić w robocie kuchennym.
Dodaj migdały, czosnek i chleb do robota kuchennego; proces 1 minutę lub do drobno zmielone.
Dodaj mieszaninę chile, ocet, pasta pomidorowa, papryka, i zmielony czerwony pieprz; proces 1 minutę lub aż połączone. Z włączonym procesorem powoli wlewaj olej przez rynnę spożywczą; przetwarzaj, aż dobrze się wymieszasz.
Dodaj 1/4 szklanki gorącej wody i soli; proces 10 sekund lub aż połączone.
Uwaga: Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.