Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami

Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami
Kasze białawe z burakami, chrzanem i świeżymi ziołami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, buraki, łodygi selera i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to ŚWIEŻY CHRZAN Z BURAKAMI, Chrzan z buraków-świeży--, oraz Prosta Sieja z cytryną i ziołami.

Instrukcje

1
Przygotować buraki: Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W średniej misce wrzucić buraki z olejem i 3/4 łyżeczki soli. Ułóż buraki na obramowanej blasze do pieczenia; przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Piec, aż buraki będą bardzo miękkie po przekłuciu końcówką noża, 45 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Ostudzić 10 minut; skórka.
5
Pokroić w 1/4-calową kostkę i przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać ocet i wrzucić; doprawić solą. Przykryć i przechowywać w lodówce do momentu użycia (do 2 dni).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z karpia oskórowane, pokrojone na 3-calowe kawałkifilety z karpia oskórowane, pokrojone na 3-calowe kawałki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałkimarchew, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki2łodygi selera naciowego, pokrojone na 1-calowe kawałkiłodygi selera naciowego, pokrojone na 1-calowe kawałki1szczyptaSzczypta grubej soliSzczypta grubej soli11 łyżka suszonego oreganogruba sól, plus 3/4 łyżeczkigruba sól, plus 3/4 łyżeczki36krewetki i żyłkiSól gruboziarnistaSól gruboziarnista750mLsbutelka wytrawnego białego winabutelka wytrawnego białego wina2largesjajka, plus 2 duże białkajajka, plus 2 duże białka2kilogramykości ryb (z siei, szczupaka lub karpia, lub kombinacji), dobrze wypłukanekości ryb (z siei, szczupaka lub karpia, lub kombinacji), dobrze wypłukane1bunchświeży szczypiorek (ok. 12), pokrojony na 1-calowe kawałkiświeży szczypiorek (ok. 12), pokrojony na 1-calowe kawałki2pęczkiświeży koperek, podzielony na małe gałązkiświeży koperek, podzielony na małe gałązki2pęczkiświeża pietruszka z płaskim liściem, rozdzielona na małe gałązkiświeża pietruszka z płaskim liściem, rozdzielona na małe gałązki6gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty obrany świeży chrzandrobno starty obrany świeży chrzan8gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lodowawoda lodowa1Batoniki toffi Heathświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 łyżka octu sherry lub soku z cytryny1 łyżka octu sherry lub soku z cytryny0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety ze szczupaka ze skórki, pokrojone na 3-calowe kawałkifilety ze szczupaka ze skórki, pokrojone na 3-calowe kawałki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejczerwone buraki, łodygi i zielenie usunięteczerwone buraki, łodygi i zielenie usunięte1Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej2Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony biały pieprzświeżo zmielony biały pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet winny białyocet winny biały22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuocet winny białyocet winny biały567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z białej skóry, pokrojone na 3-calowe kawałkifilety z białej skóry, pokrojone na 3-calowe kawałki1( bakłażany)cebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, obrana i poćwiartowanacebula żółta, obrana i poćwiartowana

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia31
Magazyn