Kasza z fasoli mung w mleku kokosowym
Kasza z fasoli mung w mleku kokosowym może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka laski cynamonu, ekstrakt z wanilii, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Fasolowe Mung Z Mlekiem Kokosowym, Kiełki Fasoli mung i szpinak Conjee (owsianka) / Indian Breakfast s, oraz Filipińska fasola mung w mleku kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłucz fasolę mung w kilku zmianach zimnej wody, zbierając je, aby usunąć kamienie lub grys.
Fasolę umieścić w rondlu wraz z wodą, laską cynamonu i imbirem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 40 minut, aż fasola popękały otworzyć nieco, ale nie są papkowate.
Dodać cukier, sól i ekstrakt z wanilii. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, około trzech minut.
Wymieszać z mlekiem kokosowym. Gotować, aż mleko kokosowe jest po prostu podgrzany przez, O 2 protokół. Uważaj, aby nie gotować zbyt długo, bo inaczej mleko będzie zbyt gęstnieć.
Wyjąć imbir i laskę cynamonu z garnka. Kaszę pokroić w miseczki i podawać na ciepło.