Karmelowy Klucz Lime Flan
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Karmelowa Lime Flan może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, mleko, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Macadamia Key Lime Pie, 3 1/2 Cala Miniaturowe Ciasto Z Limonką, oraz Flan de Limón (Lime Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia na ciasto lub formy
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Karmel: w patelni o grubym dnie doprowadzić cukier i wodę do wrzenia na średnim ogniu wymieszać drewnianą łyżką, aż rozwinie się bladobrązowy kolor.
Wyjmij z ognia i pozostaw na 2 do 3 minut, a następnie wlej do miski ciasta, równomiernie pokrywając całe dno. Karmel jest niezwykle gorący, więc należy uważać podczas wlewania go do patelni lub foremek.
W rondlu na średnim ogniu dodaj mleko skondensowane, mleko, sok z limonki i skórkę, Likier pomarańczowy i wanilię. Gotować na wolnym ogniu przez 12 do 15 minut, mieszając w celu połączenia smaków.
W misce do mieszania ubijamy jajka i żółtko, a następnie powoli temperujemy do mieszaniny mlecznej, stale mieszając jajka w rozgrzanym mleku. Powolne włączenie jajek powstrzyma jaja przed jajeczkowaniem.
Wlać mieszaninę mleka na karmelu w patelni ciasto.
Umieść patelnię do ciasta w większym płytkim naczyniu wypełnionym w połowie wody.
Włożyć naczynie do piekarnika i piec przez 40 do 50 minut.
Wyjąć flan z piekarnika i ostudzić. Przechowywać w lodówce flan na noc. Aby usunąć flan z patelni, umieść patelnię w płytkim pojemniku z około 1 cala ciepłej wody.
Odstawić na około 10 minut, co zmiękczy Karmel i ułatwi jego usunięcie.
Odwróć flan na talerz i podawać.