Karmelowo-Orzechowe Mini Tartaletki
Karmelowo-orzechowe Mini Tartlets może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 126 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, syrop kukurydziany, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tartaletki Czekoladowo-Orzechowe, Tartaletki czekoladowo-karmelowe z prażonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym, oraz Tartlets Mus kawowy z orzechów laskowych-niskowęglowodanowy i bezglutenowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 30 metalowe lub silikonowe mini Muffin kubki (1 - do 1 1/2-łyżka pojemności). Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Dodać masło i zmiksować, włączając/wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Dodaj 5 łyżek śmietany i wanilii i zmiksuj, używając włączania/wyłączania, aż mieszanina zacznie się zlepiać, dodając więcej śmietany przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Nacisnąć 2 łyżeczki ciasta równomiernie na dno i do góry każdej przygotowanej filiżanki mini muffin. Skórki tartlet przebić widelcem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 177°. zamrozić Skórki 30 minut przed pieczeniem.
Piec mrożone Skórki, aż złoty i pieczone przez, o 25 protokół.
Przełożyć do stelaża i ostudzić skórki w filiżankach muffin 10 minut. Ostrożnie poluzuj skórki z kubków muffin.
Skórki przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i całkowicie ostudzić.
Umieść 2 do 3 orzechów laskowych w każdej skórce.
Połącz brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany, 2 łyżki wody i sól w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie gotować 2 minuty bez mieszania (mieszanina pęcherzyków i lekko zagęścić).
Dodać śmietanę( mieszanka energicznie bąbelkuje); mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać karmel do 2-szklanki miarki; ostudzić 10 minut. Łyżka karmelu na orzechach laskowych w skorupach, wypełniając skorupy prawie do góry. Przechowywać w lodówce, aż karmel zacznie lekko ujędrniać, około 1 godziny.
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka.
Mżawka roztopioną czekoladę na wierzchu tartlets. Schłodzić, aż czekolada jest ustawiona, około 30 minut. Zrób z wyprzedzeniem: mini tartlets mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Tartaletki pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Zamrażanie Skórki tartlet przed pieczeniem zmniejsza wyboczenie i pomaga utrzymać ich kształt podczas pieczenia.