Karmelowo-Orzechowe Ciasto Bananowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz złoty brązowy cukier, soda oczyszczona, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Upsidedown Ciasto Orzechowo-Bananowe, Ciasto Ananasowo-Kokosowe Upsidedown, oraz Naleśniki bananowo-orzechowe z polewą karmelową.
Instrukcje
Spryskaj 8-calową okrągłą patelnię na ciasto z 2-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. Masło, cukier i syrop kukurydziany zagotować w średnim rondlu, ciągle mieszając, aż masło się rozpuści. Gotować syrop 1 minutę. Wymieszać z orzechami.
Polewę rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Niech topping ostygnie całkowicie.
Rozgrzej piekarnik do 177°. pierwsze 4 składniki przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło i oba cukry w dużej misce, aż do wymieszania. Ubić jajka po 1 na raz, następnie puree bananowe, śmietana, rum i wanilia. Ubić w suchych składnikach w 2 dodatkach tylko do połączenia. Łyżka ciasto na patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 55 minut. Chłodne 15 minut.
Umieść talerz na patelni. Trzymając patelnię i talerz razem, odwróć się.
Odstawić 5 minut, a następnie delikatnie zdjąć patelnię. Ostudzić co najmniej 15 minut do polewy do Ustawienia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.