Sorbet waniliowy z polewą ananasową

Sorbet waniliowy z polewą ananasową
Sorbet waniliowy z polewą ananasową może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz syrop kukurydziany, fasolę waniliową, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Sorbet Żurawinowo-Waniliowy, Sorbet Z Wiśni I Wanilii, oraz Sorbet Żurawinowo-Waniliowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sorbet, połącz 4 szklanki wody, 1 szklankę cukru i lekki syrop kukurydziany w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować 2 minuty lub aż cukier się rozpuści, często mieszając. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
SorbetSorbet
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj fasolę waniliową i świeży sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
3
Wlać gorącą mieszaninę cukru na mieszaninę wanilii; dobrze wymieszać trzepaczką. Przykryć i schłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
5
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić na 4 godziny lub do uzyskania jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
KremKrem
LódLód
6
Aby przygotować polewę, połącz ciemny rum, wodę, cukier i imbir w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny RumCiemny Rum
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
8
Usunąć i wyrzucić imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
9
Wlać mieszaninę rumu do ananasa; schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn