Karmelowe przysmaki zbożowe
Potrzebujesz bezglutenowego deseru? Karmelowe przysmaki zbożowe mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 40 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 260 kalorii. Za 25 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup masło, mleko skondensowane, chipsy z mlecznej czekolady i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 8%. Czekoladowe przysmaki zbożowe nadziewane karmelem, przysmaki zbożowe Chex® nadziewane solonym karmelem i przysmaki zbożowe Ten przepis jest bardzo podobny.
Instrukcje
W dużej misce połącz płatki i orzeszki ziemne; odłożyć na bok. W dużej misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz karmelki, mleko i masło. Wstawić do kuchenki mikrofalowej, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 1-2 minuty lub do momentu rozpuszczenia karmelków, mieszając co 30 sekund.
Zalać mieszanką zbożową; wymieszać do pokrycia. Natłuszczonymi rękami rozprowadź mieszaninę na natłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. patelnia.
W kuchence mikrofalowej stopione chipsy mieszaj, aż będą gładkie. Lekko ostudzić.
Posyp karmelki czekoladą.
Odstaw do momentu ustawienia.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Treat można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.