Karmelowe Jabłka
Karmelowe jabłka to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 990 kalorii. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wody, drewnianych patyczków rzemieślniczych, orzechów pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, M & M Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka.
Instrukcje
Jabłka umyć i osuszyć; usunąć łodygi. Włóż patyczki rzemieślnicze do końca łodygi każdego jabłka; odłóż na bok.
Połącz karmelki, wanilię i 1 łyżkę wody w szklanej misce do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 90 sekund lub do stopienia, mieszając dwa razy.
Zanurz każde jabłko w mieszaninie karmelu szybko, pozwalając nadmiar karmelu kapać.
Zwijamy w posiekane orzechy pekan; układamy na lekko nasmarowanym papierem woskowym. Schłodzić co najmniej 15 minut.
Mikrofalowe kromki czekolady w wysokiej 90 sekund lub do stopienia, mieszając dwa razy; ostudzić 5 minut.
Wlać czekoladę tam, gdzie spotykają się patyczki rzemieślnicze i jabłka, pozwalając czekoladzie kapać po bokach jabłek. Nacisnąć połówki orzechów pekan na czekoladę, w razie potrzeby. Schłodzić 15 minut lub do zestawu.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy karmelków Kraft.
Jabłka karmelowe Calypso: Zastąp 1 szklankę posiekanych tostów z orzechów makadamia i 1 szklankę tostów z orzechów kokosowych dla orzechów pekan.
Gruzińskie jabłka karmelowe: Zastąp 2 szklanki posiekanych tostów na orzeszki pekan.
Czarno-białe karmelowe jabłka: Mikrofalówka 6 uncji białej czekolady kromki w wysokiej 60 sekund lub do stopienia, mieszając raz; mżawka równomiernie na półsłodkiej czekolady.