Karmelowe Ciasto Dyniowe
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 434 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka karmelu polewa, mix ciasto, bita puszysty lukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura, Caramel Spice Poke Cake, oraz Ciasto Karmelowo-Jabłkowe Poke dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar lub spray dno tylko 13x9-calowy patelni.
W dużej misce, ubić ciasto mix, Dynia, woda, olej, jajka i przyprawa pumpkin pie z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości do zwilżenia, a następnie na średniej prędkości 2 protokół.
Piec 26 do 33 minut lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum.
Natychmiast szturchnij ciasto co cal z uchwytem drewnianej łyżki w połowie ciasta.
Skondensowane mleko skropić równomiernie na wierzchu ciasta; odstawić, aż mleko zostanie wchłonięte do ciasta, około 5 minut.
W międzyczasie umieść gorącą krówkę w średniej misce do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa odkryte na wysoki 15 do 30 sekund lub aż gładka. Łyżką i rozprowadzić na cieście, lekko wciskając w otwory. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Przykryć i przechowywać w lodówce około 2 godzin lub do schłodzenia.
Rozłóż lukier na wierzchu ciasta.
Tuż przed podaniem polać każdą porcję ciasta sosem karmelowym. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.