Karmelowa Tarta Żółwia

Karmelowa Tarta Żółwia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj karmelowej tarty żółwia. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 390 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz półsłodką czekoladę, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Turtle Tarta, Turtle Tarta, oraz Turtle Praline Tarta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dopasuj ciasto w skorupie ciasta do 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Rozgrzej piekarnik i upiecz ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
2
Niech shell ostygnie całkowicie.
3
Połącz cukier, wodę i syrop kukurydziany w małym, ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu bez mieszania. Kontynuuj gotowanie bez przeszkadzania, aż mieszanina zmieni kolor na złoty (około 15 minut). Zmniejszyć ogień do niskiego, ostrożnie skropić W 3/4 szklanki śmietany, a następnie mieszać, aż będzie gładka. Wymieszaj pekan i ekstrakt waniliowy w mieszaninę karmelową, a następnie zeskrobuj do przygotowanej skorupki tarty. Schłodzić przez co najmniej 30 minut (lub do 2 dni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KarmelKarmel
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
KremKrem
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Umieścić czekoladę, Pozostałe 1 łyżka. śmietanę i olej roślinny w małej misce do mikrofalówki; gotować mieszaninę przez 2 minuty przy średniej (50%) mocy. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. (Jeśli nie topi się po 2 minutach, kuchenka mikrofalowa w dodatkowych 30 - sekundowych odstępach, aż będzie gładka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przełożyć schłodzoną tartę na półmisek. Zeskrobać roztopioną czekoladę w kącie małej, wytrzymałej plastikowej torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
6
Odciąć końcówkę i skropić czekoladę na wierzchu tarty. Schłodzić ponownie, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn