Karmelki Piernikowe
Piernikowe karmelki mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 0g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz Cukier, ciasteczka gingersnap, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Karmelki Piernikowe, Karmelki Piernikowe, oraz Karmelki Piernikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno i boki patelni 11x7 cali z folią, pozostawiając folię zwisającą po 2 przeciwległych stronach patelni; folię spryskać sprayem do gotowania. W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać śmietanę, masło, syrop kukurydziany, sól i piernik na średnim ogniu do duszenia, często mieszając.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
W rondlu 3-quart, gotować cukier i wodę na średnim ogniu, aż stopi się i bursztynowy kolor.
Zdjąć z ognia. Wyrzucić gingerroot z ciepłej mieszanki śmietany. Powoli dodawać śmietanę do roztopionego cukru, stale mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aby rozpuścić stwardniały cukier. Gotować odkryte o 36 minut do 119° na termometr cukierki lub do małej ilości mieszaniny upuszczone do kubka z bardzo zimnej wody tworzy twardą piłkę, która utrzymuje swój kształt do wciśnięty.
Wyjąć z ognia; wymieszać zmiażdżone ciasteczka. Natychmiast wlać mieszaninę do patelni; posypać krystalizowanym imbirem, lekko naciskając. Ochłodzić całkowicie przez noc. Użyj folii, aby podnieść z patelni.
Pokrój w 9 rzędów na 4 rzędy. Karmelki owiń pojedynczo w papier woskowany. Przechowywać do 1 tygodnia.