Karmelizowany Budyń Bananowy
Karmelizowany budyń bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 525 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,05 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać banany, jajka, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Karmelizowany Budyń Bananowy, Karmelizowany Budyń Z Gruszek, oraz Kremowy Pudding ryżowy z karmelizowanymi bananami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pierwsze 3 składniki na dużej patelni na średnim ogniu, stale mieszając, 2 do 3 minut lub do bąbelków.
Dodać banany; gotować od 2 do 3 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
W ciężkim rondlu ubić 3/4 szklanki cukru granulowanego, 3 składniki i 4 żółtka. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 8 do 10 minut lub aż do grubości puddingu. (
Mieszanka po prostu zacznie bąbelkować i utrzyma miękkie szczyty, gdy trzepaczka zostanie podniesiona.)
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Połowę mieszanki bananów, budyniu i wafli podziel na 8 (1 szklanki) ramekinów lub szklanych naczyń żaroodpornych.
Warstwę z pozostałą mieszaniną bananów, budyniem i wafelkami waniliowymi.
Ubić 4 białka z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni.
Dodaj pozostały 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę. na raz, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów i rozpuszczenia cukru (2 do 4 minut).
Rozłóż bezę na ramekinach.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325 przez 15 do 20 minut lub aż beza będzie złoty.
Ostudzić na stojaku z drutu 30 minut.