Karmelizowane Pigwy
Karmelizowane pigwy to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, brązowy cukier, cukier puder, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pigwy i śliwki z karmelizowaną Briochą, Tagine z kurczakiem lub indykiem i Pigwami, oraz Pieczone pigwy wprowadzą Cię w Boże Narodzenie.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić sok w innej misce. Pracując z 1 pigwą na raz, zanurz pigwę w soku, obracając się w płaszcz; pogłębiaj pigwę w mieszaninie cukru, obracając się w płaszcz.
Umieść pigwę, stem side up, w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałymi pigwami, sokiem i mieszaniną cukru.
Pigwy posypać równomiernie pozostałą mieszaniną cukru.
Wlać cydr na dno naczynia; na wierzch każdej pigwy umieścić 1 łyżeczkę masła.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 30 minut lub aż pigwy będą złociste i ciecz będzie gęsta, fastrygowanie co 30 minut.
Na każdym z 6 talerzy umieścić po 1 pigwę; na patelni równomiernie skropić pigwy pozostałym syropem.
Śmietanę umieścić w średniej misce; ubijać mikserem ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać cukier puder, 1 łyżkę stołową na raz; kontynuować ubijanie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Pigwy podawać na ciepło z bitą śmietaną.
W razie potrzeby udekoruj świeżo startą gałką muszkatołową.