Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj karmelizowane gruszki Bosc z masłem orzechowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś łyżkę soku z cytryny, cukier granulowany, orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pieczone W Miodzie Gruszki Bosc, Pieczone gruszki Bosc z glazurą granatu, oraz Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obrać i podzielić gruszki, pozostawiając łodyżkę nienaruszoną na jednej z połówek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
2
Aby uzyskać karmel, umieść cukier, wodę i nasiona wanilii w niereaktywnym, płytkim, szerokim, z grubym dnem rondlu z pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Karmel
Nasiona
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego lub soku z cytryny i mieszaj, aż cukier będzie całkowicie zwilżony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Sok Z Cytryny
Cukier
4
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, przykrytą, aż cukier całkowicie się rozpuści i syrop zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
5
Zdejmij pokrywkę, lekko zwiększ ciepło i pozwól syropowi gotować się bez zakłóceń, aż zmieni kolor na złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
6
Dodać masło i wirować aż do połączenia i kolor jest jednolity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
7
Ostrożnie umieścić połówki gruszki w karmelu, przyciąć bok w dół. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu fastrygując gruszki karmelem, aż sos zacznie przyczepiać się do gruszek i nadać im kolor, około 15 minut. Ostrożnie przełożyć połówki gruszki na małą tacę wyłożoną folią lub pergaminem i skropić pozostałym sosem karmelowym. Schłodzić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
Karmel
Gruszka
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
8
Podczas gdy gruszki są chłodzenia, zrobić masło orzechowe. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i rozłóż orzechy laskowe na małej patelni. Grzać orzechy, aż będą lekko złote i aromatyczne, o 8 protokół. Ostudzić całkowicie, odstawić 1/4 szklanki i przenieść pozostałe 1/2 szklanki orzechów laskowych do blendera lub robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów Laskowych
Orzechy Laskowe
Pieprz Arbolowy
Gruszka
Tosty
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Piekarnik
Patelnia
9
Dodać oliwę z oliwek, cukier i sól i krótko zmiksować na małej prędkości. Stopniowo zwiększaj prędkość, aż utworzy się gładka pasta, dodając wodę po 1 łyżce na raz, aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nieco luźniejszą niż masło orzechowe. (Masło orzechowe powinno pokryć tylną część łyżki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów Laskowych
Masło Orzechowe
Oliwa Z Oliwek
Cukier
Woda
Sól
10
Aby służyć, lekko zmiażdżyć zarezerwowane orzechy laskowe z tyłu patelni sautee pewnością pozostawić je grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Nadmiar karmelu odsączyć z połówek gruszek, obłożyć masłem orzechowym i zwinąć pokruszone orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spread Z Orzechów Laskowych
Karmel
Orzechy
Gruszka
Rolka
12
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami waniliowymi lub lekko bitą śmietaną.