Karmelizowane-cebulowe pieczywo z Crème Fraîche
Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona Nigelli, mąkę uniwersalną, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Serowe Karmelizowane Pieczywo Cebulowe, Serowe Karmelizowane Pieczywo Cebulowe, oraz Kokosowe naleśniki ricotta z karmelizowanym masłem banan creme fraiche.
Instrukcje
Ubijać 1/4 szklanki plus 1 łyżka ciepłej wody i drożdży w małej misce; odstawić, aż drożdże się rozpuści, o 10 protokół.
Mąkę, nasiona Nigelli i sól wymieszać w średniej misce.
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać drewnianą łyżką, aż mieszanina zbryli się razem.
Dodać masło; wymieszać do momentu włączenia. Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Podzielić ciasto na 6 równych kawałków; roll każdy w piłkę.
Umieścić na blasze do pieczenia; przykryć folią. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać pod przykryciem i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kliny cebuli na patelni i gotować bez obracania aż do początku brązowy, o 7 protokół. Ostrożnie obrócić cebulę; zmniejszyć ogień do średniego i nadal gotować, aż cebula będzie miękka i brązowa, od czasu do czasu delikatnie mieszając, o 10 protokół.
Dodać tymianek i miód; gotować 1 minutę. Wymieszać z octem. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij patelnię z ognia. Super. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia, około 1 godziny.
Ubij crème fraîche i jajko w małej misce, aby zmiksować. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Posypać 2 blachami do pieczenia lekko mąką z kaszy mannej.
Rozwałkuj każdą kulkę ciasta do rundy 5 cali.
Przenieść 3 rundy do każdego przygotowanego blachy do pieczenia.
Odstawić na 10 minut. Przekłuć rund ciasta na całym widelcem.
Rozłóż 1 obfite łyżka mieszanki crème fraîche na każdej rundzie ciasta, pozostawiając 1/4-cala zwykły granicy. Cebulę ułożyć równomiernie na wierzchu każdej z nich, lekko skropić mieszaniną Creme fraîche (mieszanina może rozlać się na brzegach ciasta).
Piec płaski chleb, aż skórki są dmuchane i złoty, o 12 protokół.
Przełożyć na talerze; posypać szczypiorkiem.
* Dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach włoskich.