Karmelizowane-cebulowe pieczywo z Crème Fraîche

Karmelizowane-cebulowe pieczywo z Crème Fraîche
Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona Nigelli, mąkę uniwersalną, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Serowe Karmelizowane Pieczywo Cebulowe, Serowe Karmelizowane Pieczywo Cebulowe, oraz Kokosowe naleśniki ricotta z karmelizowanym masłem banan creme fraiche.

Instrukcje

1
Ubijać 1/4 szklanki plus 1 łyżka ciepłej wody i drożdży w małej misce; odstawić, aż drożdże się rozpuści, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Mąkę, nasiona Nigelli i sól wymieszać w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
NasionaNasiona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać drewnianą łyżką, aż mieszanina zbryli się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
4
Dodać masło; wymieszać do momentu włączenia. Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut. Podzielić ciasto na 6 równych kawałków; roll każdy w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Umieścić na blasze do pieczenia; przykryć folią. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać pod przykryciem i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj kliny cebuli na patelni i gotować bez obracania aż do początku brązowy, o 7 protokół. Ostrożnie obrócić cebulę; zmniejszyć ogień do średniego i nadal gotować, aż cebula będzie miękka i brązowa, od czasu do czasu delikatnie mieszając, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać tymianek i miód; gotować 1 minutę. Wymieszać z octem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OcetOcet
MiódMiód
TymianekTymianek
4
Wyjmij patelnię z ognia. Super. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Ubij crème fraîche i jajko w małej misce, aby zmiksować. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
PieprzPieprz
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Posypać 2 blachami do pieczenia lekko mąką z kaszy mannej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Rozwałkuj każdą kulkę ciasta do rundy 5 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
10
Przenieść 3 rundy do każdego przygotowanego blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Odstawić na 10 minut. Przekłuć rund ciasta na całym widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
12
Rozłóż 1 obfite łyżka mieszanki crème fraîche na każdej rundzie ciasta, pozostawiając 1/4-cala zwykły granicy. Cebulę ułożyć równomiernie na wierzchu każdej z nich, lekko skropić mieszaniną Creme fraîche (mieszanina może rozlać się na brzegach ciasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
CebulaCebula
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
13
Piec płaski chleb, aż skórki są dmuchane i złoty, o 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przełożyć na talerze; posypać szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
15
* Dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach włoskich.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn