Karmelizowana Tarta Cebulowo-Ziemniaczana
Karmelizowana tarta cebulowo-ziemniaczana jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, masła, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta z ziemniakami i karmelizowaną cebulą, Karmelizowana tarta z cebulą i słodkimi ziemniakami, oraz Rustykalna Tarta Z Ziemniakami I Karmelizowaną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ziemniaki, jajka i 2 łyżki mąki; umieścić na lekko nasmarowanej 10-calowej patelni.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut.
Cebulę pokroić na pół, a połówki pokroić w plasterki.
Roztopić 1/4 Puchar masła w dużej patelni na średnim ogniu; wymieszać z brązowym cukrem.
Dodaj cebulę i gotować, stale mieszając, 20 do 22 minut lub do złotego koloru.
Cebulę wyjąć i odstawić na bok.
Roztopić pozostałe 1/4 Puchar masła na patelni na małym ogniu; trzepaczka w pozostałych 5 łyżki mąki, aż będzie gładka. Gotować, ubijając stale, 1 minuta.
Stopniowo dodawać mleko; gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 3 do 5 minut lub do momentu zagęszczenia mieszanki cebuli i bąbelków. Wymieszać z solą, pieprzem i sherry.
Zalać ziemniakami, a na wierzchu wymieszać cebulę.
Piec tartę w temperaturze 400 przez 15 minut lub do całkowitego ogrzania.