Karmazyn z anchois i tymiankiem
Karmazyn z anchois i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 1252 kalorii, 248g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 27,1 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś liście z 3 gałązek tymianku, oliwy z oliwek, czosnku i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Babeczki Z Ciemnej Czekolady Fudge Merlot jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Spróbuj do pieczonej endywii z anchois i tymiankiem, Karmazyn Smażony, oraz Karmazyn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, nieprzywierającej patelni (używam tu patelni Woll fish) zalej odrobiną oliwy z oliwek i po ogrzaniu zacznij smażyć rybę. Nie potrzebują wiele, ale miej oko-niektóre filety mogą być grubsze niż inne-i usuń na kilka ciepłych talerzy, pokrytych folią, gdy są gotowane. Myślę, że najlepiej wyglądają z perłowo różową skórą na górze.
Gdy wszystkie filety rybne są ugotowane, dodaj łyżkę oliwy z oliwek plus Drybling oleju sardeli na patelni i wymieszaj mielony czosnek i filety sardeli. Mieszaj drewnianą łyżką lub łopatką, a gdy olej się rozgrzeje, czosnek powinien zmiękczyć, a anchois wydają się topić w sosie.
Dodać większość liści tymianku, następnie sherry. Po krótkiej minucie bulgotania, wymień drewnianą łyżkę w dłoni trzepaczką do drutu lub ręcznym mikserem lub elektryczną trzepaczką - jednym z moich ulubionych urządzeń-i, z upału, ubijaj masło.
Wlać tę ilość lepkiego sosu na 2 talerze ryby (jest to do aromatyzowania, nie pokrycia), a następnie posypać kilkoma pozostałymi liśćmi tymianku.
Podawać z sałatką z ciecierzycy i pomidorów. Wiem, że to brzmi jak dużo dla 8, ale lubię pracować nad tym, aby połowa obecnych miała drugie wsparcie. W każdym razie, uznałem to za dobrą zasadę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.