Kardamonowe ciasto ze śmietaną w doniczce

Kardamonowe ciasto ze śmietaną w doniczce
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 517 kalorii, 27g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, mąkę, nieszkliwiony garnek z terakoty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gofry Z Kwaśną Śmietaną Kardamonową, Gofry Z Kwaśną Śmietaną Kardamonową, oraz Gofry Z Kwaśną Śmietaną Kardamonową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć garnek wodą z mydłem i dobrze wysuszyć. Linia garnek z gotowania pergamin: Push centrum pergamin do garnka, a następnie naciśnij na zewnątrz, aby dopasować kontury garnka; bend krawędzie pergamin na zewnątrz na krawędziach garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić masło i cukier, aż będą puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać jajka i ubić do dobrze wymieszanego. Mikser przekręcić na średni i ubić w kwaśnej śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W innej misce wymieszaj mąkę, rodzynki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kardamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać do mieszaniny masła i ubić na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać ciasto do garnka wyłożonego pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Migdały posypać równomiernie na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
7
Ustawić ciasto w dolnej trzeciej (ale najlepiej nie na dolnym poziomie) pieca regularnego lub konwekcyjnego 300. Jeśli musisz ustawić garnek na dolnym poziomie, aby pasował, umieść na odwróconej płytkiej patelni do pieczenia, aby lekko podnieść ciasto, aby dno nie stało się zbyt brązowe. Jeśli pergamin dotyka górnej części piekarnika, złóż dalej na krawędziach garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Piec, aż długi drewniany szpikulec włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 1 1/2 do 1 3/4 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Schłodzić ciasto w garnku na stojaku przez 15 do 20 minut, a następnie podnieść z garnka i ustawić pionowo na stojaku. Schłodzić co najmniej 1,5 godziny dłużej. Do prezentacji, powrót ciasto do garnka. Aby służyć, podnieś ciasto z garnka, obrać pergamin i pokroić w kliny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia10
Magazyn