Karczochy z sosem rozmarynowym
Karczochy z sosem rozmarynowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 4G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka karczochów, masło, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Spróbuj Karczochy Z Sosem Cytrynowo-Rozmarynowym, Balsamiczne pieczone warzywo z rozmarynem, karczochami i cukinią, oraz Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamatan i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć wszelkie przebarwione liście i małe liście u podstawy karczochów. Przycinane łodygi nawet z podstawą karczochów.
Cięcie prosto w poprzek, pokroić 1 cal od wierzchołków i wyrzucić wierzchołki. Wycinaj nożyczkami punkty pozostałych liści. Karczochy opłukać zimną wodą.
Umieść kosz parowca w 1/2 cala wody w 4-litrowym piekarniku holenderskim (woda nie powinna dotykać dna kosza).
Umieść karczochy w koszu. Przykryć szczelnie i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Pary 20 do 25 minut lub do dna są miękkie po przekłuciu nożem.
W międzyczasie roztopić masło, wymieszać z rozmarynem i sokiem z cytryny. Wyrywaj liście karczocha pojedynczo. Zanurz bazę liści w mieszance rozmarynu.