Karczochy z Romano, popękanym pieprzem i oliwą

Karczochy z Romano, popękanym pieprzem i oliwą
Karczochy z Romano, popękany pieprz i oliwa może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz karczochy, ser Pecorino romano, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Filety z dorsza z pomarańczową i popękaną zieloną salsą oliwkową, Chleb Z Papryką Pęknięty, oraz Cracked Pepper Linguine.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z połówek cytryny do dużej miski zimnej wody; dodaj wyciśnięte cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odciąć łodygi i góry 3/4 cala 1 Karczoch i wyrzucić. Za pomocą nożyczek przycinaj ostre końcówki z liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
3
Umieść karczoch w wodzie cytrynowej, aż będzie gotowy do gotowania. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
4
Karczochy odsączyć i gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż podstawa każdego z nich będzie miękka po przekłuciu nożem i liście łatwo odciągną, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
GarnekGarnek
5
Dobrze osuszyć karczochy. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Karczochy parowe 10 minut, aby się nagrzać przed kontynuowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
6
Wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, starty ser Pecorino Romano, 1 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu i 3/4 łyżeczki soli w małej misce, aby wymieszać. Delikatnie naciśnij liście karczocha na zewnątrz od środka, aby lekko otworzyć karczochy. Wyciągnij małe liście o fioletowych końcówkach, a następnie wyciągnij włókniste Dławiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Pecorino RomanoPecorino Romano
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
KarczochKarczoch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Umieść 1 karczoch na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
8
Posypać karczochy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
9
Skropić 1 łyżkę sosu serowego nad każdym karczochem. Pozostały dressing serowy podziel równo na 4 małe ramekiny; podawaj dressing z karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn