Karczochy z Anchoïade to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przystawka. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, sól koszerną, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Anchoïade, Anchoïade, oraz Pieczony Morski Leszcz Z Anchoiade.
Instrukcje
1
Wyciśnij połówki cytryny do dużej miski z wodą. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać zewnętrzne liście. Za pomocą ostrego noża odetnij górną trzecią część karczocha. Obierz łodygę, pozostawiając ją długą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przetnij karczoch na pół wzdłuż. Za pomocą łyżki zeskrobać futrzane duszenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3
Każdą połowę pokroić wzdłuż na trzecie i dodać do wody cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
W dużym rondlu, połączyć 6 szklanek wody z tymiankiem, połówki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek i soli i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Dodaj karczochy, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
6
Odcedzić i przełożyć na duży talerz do ostygnięcia.
7
W blenderze przecier posiekany czosnek z anchois, oliwkami, octem i sokiem z cytryny. Po włączeniu maszyny powoli wlewamy pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek i oleju z pestek winogron, aby uzyskać gładki SOS. Zanurzyć w misce, wymieszać ze skórką cytrynową i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do Podania
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto Kukurydziane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Karczochy podawać z anchoade w temperaturze pokojowej.