Karczochy W Stylu Genovese
Karczochy w stylu Genovese to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka karczochów, cebula, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Karczochy, Styl Rzymski, Karczochy w stylu rzymskim, oraz Nadziewane Karczochy W Stylu Sycylijskim.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej, ciężkiej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać grzyby, cebulę i czosnek. Gotować, często mieszając, aż grzyby będą miękkie, a cebula będzie złota.
Przenieść mieszaninę grzybów do średniej miski i pozostawić mieszaninę lekko ostygnąć.
Dodać prosciutto, pietruszkę, parmezan, sól, pieprz i mieszać do połączenia.
Delikatnie odciągnij liście przyciętych karczochów, aby nieco poszerzyć przestrzenie między liśćmi. Mieszankę grzybową wsypać do przestrzeni między liśćmi karczocha.
Umieść karczochy w ciężkiej, wysokiej jednostronnej patelni, aby pasowały wystarczająco ciasno, aby pozostać w pozycji pionowej.
Wlać wino i 1 szklankę wody na dno patelni.
Polać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na wierzchu karczochów.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Przykryć patelnię i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, aż karczochy są miękkie.
Wyjąć z garnka i podawać natychmiast.