Karczochy gotowane na parze z Zielonym czosnkiem Aioli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać gotowane na parze karczochy z Zielonym czosnkiem Aioli spróbować. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, liść laurowy, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Karczochy Gotowane Na Parze + Czosnek Aioli, Karczochy gotowane na parze z cytrynowo-czosnkowym Aioli, oraz Małże Gotowane Na Parze Z Zielonym Czosnkiem Aioli.
Instrukcje
Oderwać twarde zewnętrzne liście karczochów. Ząbkowanym nożem odetnij górną trzecią każdego karczocha i przycinaj podstawę, aby warzywa stały w pozycji pionowej. Przetrzyj jedną z połówek cytryny na ściętych bokach, aby zapobiec przebarwieniom.Napełnij średni rondel 1 cal wody. Wycisnąć sok z połówek cytryny do wody; dodać liść laurowy, ziarna pieprzu i sól; i mieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i ustawić kosz parowy wewnątrz. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby woda gotowała się na wolnym ogniu.
Umieść karczochy w koszu do gotowania na parze, przykryj garnek i gotuj na parze, aż łodygi karczocha będą miękkie po przekłuciu nożem, około 20 minut.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno z sosem zanurzeniowym, takim jak zielony czosnek Aioli.Parowanie napojów: Kalmuck Grüner Veltliner, Austria. Wszystko to zielone-karczochy i zielony czosnek-potrzebuje wina, które sobie z tym poradzi. Grüner Veltliner jest takim winem, ciekawie potrafi odzwierciedlać i odpowiadać na trudny smak karczochów. Trawiasty, z nutą pieprzu i kwiatów, będzie chrupiącym partnerem zarówno duszenia, jak i aioli.