Karczochy gotowane na parze z Zielonym czosnkiem Aioli

Karczochy gotowane na parze z Zielonym czosnkiem Aioli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać gotowane na parze karczochy z Zielonym czosnkiem Aioli spróbować. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, liść laurowy, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Karczochy Gotowane Na Parze + Czosnek Aioli, Karczochy gotowane na parze z cytrynowo-czosnkowym Aioli, oraz Małże Gotowane Na Parze Z Zielonym Czosnkiem Aioli.

Instrukcje

1
Oderwać twarde zewnętrzne liście karczochów. Ząbkowanym nożem odetnij górną trzecią każdego karczocha i przycinaj podstawę, aby warzywa stały w pozycji pionowej. Przetrzyj jedną z połówek cytryny na ściętych bokach, aby zapobiec przebarwieniom.Napełnij średni rondel 1 cal wody. Wycisnąć sok z połówek cytryny do wody; dodać liść laurowy, ziarna pieprzu i sól; i mieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i ustawić kosz parowy wewnątrz. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby woda gotowała się na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KarczochKarczoch
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
BazaBaza
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Kosz ParowyKosz Parowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieść karczochy w koszu do gotowania na parze, przykryj garnek i gotuj na parze, aż łodygi karczocha będą miękkie po przekłuciu nożem, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
NóżNóż
GarnekGarnek
3
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno z sosem zanurzeniowym, takim jak zielony czosnek Aioli.Parowanie napojów: Kalmuck Grüner Veltliner, Austria. Wszystko to zielone-karczochy i zielony czosnek-potrzebuje wina, które sobie z tym poradzi. Grüner Veltliner jest takim winem, ciekawie potrafi odzwierciedlać i odpowiadać na trudny smak karczochów. Trawiasty, z nutą pieprzu i kwiatów, będzie chrupiącym partnerem zarówno duszenia, jak i aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruener VeltlinerGruener Veltliner
PijPij
KarczochKarczoch
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
AioliAioli
WinoWino
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia29
Magazyn