Karczochy gotowane na parze z dipem migdałowo-szafranowym

Gotowane na parze karczochy z migdałowy Dip Szafran może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cebuli, karczochy, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Dorsz Gotowany Na Parze Z Kalafiorem I Szafranem, Szafran Gotowany Na Parze Małże, oraz Małże Gotowane Na Parze Z Szafranem I Pomidorem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ułóż karczochy w koszu na parze ustawionym na co najmniej 3 szklankach wody i pary, przykrytym, aż liście można łatwo usunąć, około 1 godziny.
Ochłoń. Mniej więcej w połowie gotowania sprawdź poziom wody i w razie potrzeby dodaj więcej.
W małej misce wymieszaj razem szafran i łyżkę wrzącej wody. Toast migdały na małej suchej patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Usuń migdały i dodaj 1 łyżkę oleju do patelni.
Dodaj cebulę i gotować, aż zacznie brązowieć, 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Przełożyć do miski i ostudzić. W maszynce zmielić migdały, aż zostaną drobno posiekane.
Dodaj mieszaninę szafranu, mieszankę cebuli, jogurt i pietruszkę i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć do miski i wymieszać z sokiem z cytryny i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.