Karczochy cytrynowe i jajka
Cytrynowe karczochy i jajka może być dobry przepis, aby rozszerzyć swój repertuar przystawki. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 126 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mielonego pieprzu, oliwy z oliwek, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Podobne przepisy to Karczochy Z Jajecznicą, Pieczone jajka z karczochami i parmezanem, oraz Jajka gotowane na miękko i karczochy w bulionie.
Instrukcje
Przyciąć łodygi karczocha, odciąć liście i usunąć włóknistą część w środku karczocha, pozostawiając serce. Pokrój serca.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać plastry karczocha i czosnek, aż czosnek po prostu zaczyna się złoty, o 5 protokół. Wymieszaj sok z cytryny, miętę, sól i czarny pieprz; nadal gotować, aż plastry karczocha będą miękkie. Łyżka trochę wody do patelni, jeśli soki odparować.
Wlać ubite jajko na patelnię i scramble delikatnie, aż jajko jest ustawione i nie płynny, 2 lub 3 protokół; podawać natychmiast.