Karczochy Cytrynowe

Karczochy Cytrynowe
Cytryna-Studded karczochy może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,85 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Mieszanka karczochów, sok z cytryny, do 4 ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karczochy z miętą i cytryną, Karczochy Duszone Cytrynowo, oraz Karczochy zapakowane w olej z cytryną.

Instrukcje

1
Dobrze opłukać karczochy; przyciąć łodygi. Nożyczkami, ciąć 1 w. nie do końca. Wyciąć koniec końcówki z każdego liścia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2
Brush cięcia krawędzi z sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
3
Rozłóż liście karczochów otwarte. Używając małego noża, ostrożnie przeciąć wokół każdego dławika środkowego. Wyjmij i wyrzuć rozmyte centra.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Każdy z plastrów cytryny pokroić na sześć klinów; umieścić między liśćmi karczocha.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Miejsce w ósemce. naczynie bezpieczne w mikrofalówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
6
Masło połączyć z czosnkiem, polać karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Przykryć i mikrofalówka na wysokiej przez 10-12 minut lub aż karczochy są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
8
Odstawić na 5 minut.
9
Podawać z masłem czosnkowym z naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło CzosnkoweMasło Czosnkowe
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia6
Magazyn