Kaparowo-rozmarynowy Tuńczyk z sałatką ziołową to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 394 kalorie, 41g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 7,21 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, sok z cytryny, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Rozmaryn smażone przegrzebki z sałatką pomidorowo-Kaparową, Cytrynowy Kapar Sałatka Z Tuńczykiem Tacos, oraz Cytrynowe Kanapki Z Karczochem I Kaparem Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pierwsze 9 składników ubić w dużej misce. Wymieszać z cebulą.
Przenieść mieszaninę do zamykanej plastikowej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
3
Dodaj tuńczyka i worek uszczelniający, uwalniając nadmiar powietrza; obróć się do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
4
Niech marynować w temperaturze pokojowej 1 godzinę, obracając od czasu do czasu. (Alternatywnie, schłodzić 4 godziny, obracając od czasu do czasu, a następnie pozostawić do powrotu do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Posypać solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić podczas przygotowywania ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ryby
3
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
4
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć tuńczyka z worka, zeskrobując nadmiar marynaty z powrotem do worka. Grill, aż pojawią się znaki grill, ale tuńczyk jest nadal rzadko w centrach, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Przenieś na talerz.
7
Zalać marynatą do małego rondla. Przynieś tylko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Mżawka 1 łyżeczka oleju i soku z cytryny na sałatkę ziołową; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Olej Do Smażenia
9
Umieść 1 stek z tuńczyka na każdym talerzu. Łyżka ciepłej marynaty. Podziel sałatkę ziołową między talerze.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.